• Alles over selfservice en betaalautomaten.
Home / Blog /

Voldoet jouw betaalterminal aan deze 4 regelgevingen?

 

Voldoet jouw betaalterminal aan deze 4 regelgevingen?

Nieuwe ontwikkelingen en technologie vragen om nieuwe regelgevingen. In de digitale wereld van elektronische betalingen zijn veiligheid, bescherming van de persoonlijke gegevens en het kunnen inspelen op nieuwe betaaltrends belangrijker dan ooit. Overweeg je een nieuwe betaalterminal voor je automaat? Of je hebt er al één? Zorg dan dat je betaalterminal altijd voldoet aan deze 4 nieuwste normen en veiligheidseisen. Zo niet, riskeer je klanten en omzet te verliezen.

Wat zijn de nieuwe normen en veiligheidseisen 2019?

Deze 4 nieuwe normen en veiligheidseisen zorgen ervoor dat jouw klanten nog veiliger en met meer betaalgemak kunnen betalen via de betaalterminal van jouw automaat. Ontdek hieronder welke reglementeringen van toepassing zijn voor elektronische betalingen in 2019.

Aanvaarden elektronische betalingen

1. PCI - veiligheidsnormen

Een eerste nieuwe norm, zijn de nieuwe Payment Card Industry-veiligheidseisen (PCI) die vanaf 1 mei 2019 van kracht worden. Betaalterminals met een PCI1.X-certificering voldoen niet meer aan de nieuwe beveiligingsnormen. Om je klanten veilige transacties te kunnen blijven garanderen, moet je deze betaalterminal zo snel mogelijk laten vervangen door een betaalterminal van de nieuwe generatie. Resultaat? Tevreden klanten zonder verlies aan omzet.

Cash en hygiëne gaan wél samen, met de shopmaster

Lees meer

Verkoopautomaten: een technologisch hoogstandje

Lees meer

2. Europese PSD2-regelgeving

De nieuwe Europese PSD2-regelgeving vereist vanaf 14 september 2019 een strengere authenticatie van de kaarthouder via het invoeren van een pincode. Beschik je al over een elektronische betaalterminal die een pincode vereist of toelaat bij betaling? Perfect. Heb je nog een of meerdere verouderde terminal in je winkel of bedrijf? Schakel dan zo snel mogelijk over naar een betaalterminal van de nieuwe generatie die al 100 % conform de nieuwe regelgeving werkt.

Bij contactloze betalingen van kleine bedragen tot en met 25 euro is geen pincode vereist. Met de VALINA van Worldline, met en zonder pincode, voldoe je meteen aan deze en andere regelgevingen. Meer weten? Ontdek hier de mogelijkheden van de VALINA.

 

Banner VALINA

 

3. Acquiris-regelgeving

Acquiris reguleert onder andere de certificatieprocedure van betaalterminals. Volgens Acquiris moet elke betaalterminal vanaf 1 oktober 2019 voldoen aan een nieuw certificaat. Sommige verouderde betaalterminals kunnen dit certificaat niet meer verwerken en worden binnenkort gedeactiveerd. Ga dus na of jouw terminal al gecertificeerd is door Acquiris. Of laat hem vervangen door een betaalterminal van de nieuwe generatie.

4. Regelgeving betaalmerken

De eindconsument vindt meer en meer de weg naar contactloze en mobiele betalingen. Om deze nieuwe betaalgemak beter te ondersteunen, verplichten betaalmerken zoals Bancontact, Visa en Mastercard het aanvaarden van contactloze betalingen. Daarom moet elke handelaar of eigenaar van een betaalautomaat vanaf 1 januari 2020 over een betaalterminal beschikken die contactloos betalen aanvaardt.

Wat als mijn betaalterminal niet voldoet aan de nieuwe regelgevingen?

Als zelfstandige heb je vaak andere dingen te doen dan nagaan of je betaalterminal nog voldoet aan de nieuwe regelgevingen. Toch is het belangrijk om deze nieuwe normen niet zomaar in de wind te slaan. En er het liefst zo snel mogelijk naar te handelen. Doe je dit niet, loop je het risico om geen elektronisch betalingen meer te kunnen aanvaarden via je automaat. En dat kan een zware impact hebben op jouw omzetcijfer én de klanttevredenheid...

Waarom kan ik dan geen elektronische betalingen meer aanvaarden?

Zonder aanpassing of vervanging van je verouderde betaalterminal, kunnen op termijn betaalmethoden zoals Bancontact, Visa, Mastercard, V PAY, Maestro en andere uitgeschakeld worden. Hierdoor kun jij geen elektronische betalingen meer aanvaarden aan jouw automaat. Zorg dus voor een snelle aanpassing of vervanging van je verouderde betaalterminal door een variant van de nieuwe generatie. Contacteer je leverancier voor meer informatie. Hij helpt je graag verder.

Nieuwe Industrienormen waken erover dat elektronische betalingen altijd en overal veilig en gemakkelijk verlopen. Als gevolg van nieuwe ontwikkelingen en technologie worden die industrienormen soms aangepast of bijgestuurd. Zo ook in de wereld van selfservice en betaalautomaten met een elektronische betaalterminal. Zorg dat de betaalterminal in jouw automaat steeds up-to-date is. Alleen zo kunnen jij en je klanten 100% vertrouwen op veilige transacties. En verlies jij niet onnodig klanten en omzet.

 

 • Thema:
 • Elektronisch betalen
 • Categorieën:
 • Future-proof
 • Convenience
 • Devices
 • Communicatie
 • Customer experience
 • Veiligheid
 • Mobiel betalen
 • Contactloos betalen
 • Type:
 • Betaalterminal