Je verkoop een boost geven? Met een verkoopautomaat en deze 5 tips!

Nadat je je verkoopactiviteiten even op pauze moest zetten, wil je je omzet weer zien stijgen. Hoe? Een verkoopautomaat is een bijzonder eenvoudige oplossing. Volg deze 5 tips en laat je verkoop herleven.

woman front of a vending machine

Tip 1: bied zeker elektronisch betalen aan

Cash aanvaarden wordt op dit moment afgeraden. Bovendien mis je op die manier ook heel wat verkopen. De oplossing: een elektronischebetaalterminal die moeiteloos wordt ingebouwd in je verkoopautomaat. Wist je trouwens dat je klant nu ook mobiel en contactloos kan betalen?

Extra voordeel: gedaan met cash geld uit de automaat te pulken en personeel te betalen om alles te tellen en naar de bank te brengen. De omzet die de automaat genereert, staat gewoon meteen veilig op je rekening. Handig toch?

Tip 2: bespaar energie dankzij je verkoopautomaat

Verkoopautomaten zijn al lang niet meer die logge, energieverslindende lichtbakken die ze vroeger waren. Onder andere energiebesparende koelelementen en ledverlichting verlagen jouw energiefactuur drastisch.

De verkoopautomaat van morgen heeft zelfs geen koeling meer nodig om ijskoude blikjes frisdrank aan te bieden. Dat kan straks ook met luchtdichte deuren en vacuüm geïsoleerde materialen.

Tip 3: regel je stockbeheer op afstand

‘Sold out’. Niet de fijnste boodschap wanneer je klant net zin had in die reep of dat drankje. Maar gelukkig behoort een beter voorraadbeheer nu ook tot de mogelijkheden van de moderne verkoopautomaten.

Jij volgt makkelijk in realtime de voorraad van je automaat op via je pc of smartphone. Zo reageer je tijdig bij een lage stock, en doe je op jouw beurt je bestellingen bij je leveranciers.

Tip 4: kies voor een slimme verkoopautomaat

Wil je je liever helemaal niet meer bezighouden met het stockbeheer van je automaten? Dan kies je voor een slimme automaat die de voorraad helemaal zelf beheert. 

Zo zijn er al drankautomaten die rekening houden met het weer om bestellingen door te sturen naar leveranciers: meer frisdrank op warme dagen en meer warme chocomelk als het kouder wordt.

Tip 6: verkoop eerlijke producten via de korte keten

In deze bijzondere tijden kiezen steeds meer consumenten voor eerlijke en duurzame producten, het liefst via de korte keten. De tussenkomst van een veiling of supermarkt is dus niet langer nodig, en soms zelfs niet gewenst. Met je verkoopautomaat speel je daar perfect op in.

Schakel bijvoorbeeld je verkoopautomaat in om streekproducten - die je aankoopt of zelf produceert - te verkopen aan je lokale klanten.

Uw klant heeft al gekozen? En u?

Breng me in contact met de geschikte leverancier