De kassa klopt altijd met de shopmaster

Met een shopmaster in je zaak, vermijd je fouten in de kassa. Ook alle andere nadelen van cash geld verdwijnen dankzij de shopmaster. Ontdek hoe het werkt.

coins

Cash betalen in de winkel is uitzonderlijk geworden. Digitaal is nu de norm: mobiel of met de kaart. Toch verdwijnt cash nog niet meteen helemaal uit onze broekzak. Met een shopmaster kan je gelukkig gaten in de kassa vermijden.

 

Overheid wil minimum aan cash behouden

Eerst gaan we even naar het Noorden: Zweden en Nederland zijn de koplopers op vlak van digitaal betalen. Zijn die twee gidslanden binnenkort cashloos? Dat ziet er niet meteen naar uit. Want hoewel de overheid digitaal betalen stimuleert, staat ze net in die landen op de rem om cash helemaal te laten verdwijnen. Ze vrezen de controle te verliezen of kwetsbare groepen uit te sluiten als er helemaal geen cash meer circuleert.

 

Cash = kans op fouten in de kassa

En hoe zit het bij ons, in België? Hier evolueert het weliswaar wat trager, toch gaat het dezelfde richting uit als in Nederland en Zweden: less cash, jawel, maar niet totaal cashless. Nu zijn cash geld en gaten in de kassa helaas onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Want telfouten, diefstal, valse biljetten, ... zijn niet helemaal uit te sluiten. Met andere woorden: zolang cash niet helemaal verdwijnt, zullen ook fouten in de kassa niet verdwijnen. Of toch wel?

 

De shopmaster handelt de betaling foutloos af

Gelukkig hoef jij niet de dupe te zijn van de betaalvoorkeur van je klant. Want met de shopmaster rekent de winkelbediende niet meer af, het toestel doet dat zelf én altijd foutloos. Het enige wat jij of je personeel nog moet doen, is het te betalen bedrag doorsturen naar het toestel. De rest doet de klant zelf.

 

Hoe werkt de shopmaster?

Concreet werkt het zo: de klant die kiest voor cash gaat naar de kiosk. Daar kan hij betalen met munten en biljetten. De shopmaster controleert of de biljetten geldig zijn. En geeft automatisch en dus altijd correct terug. Bovendien recycleert en bewaart het de cash in een veilige kluis. Zo wordt een cash betaling dus correct, veilig én hygiënisch afgehandeld.
 

De kassa klopt altijd

Na succesvolle betaling krijgt de klant zijn aankoop mee. De shopmaster is dus een selfservicekassa, waarmee de klant helemaal zelf voor de betaling zorgt. En jij? Jij bent intussen al bezig met de volgende klant. Met een gerust hart, want diefstal door personeel of klanten, telfouten en valse biljetten zijn verleden tijd.

Gedaan met geld tellen

De shopmaster verlost je ook van het dagelijkse klusje om na sluiting het geld te tellen. Want je kan de ontvangsten netjes uitlezen en opslaan op stick. Je kan de rapporten ook raadplegen via een werkstation op LAN of via een beveiligde internetverbinding.

 

De investering waard

Met een shopmaster in je zaak, haal je dus nauwkeurigheid, klantvriendelijkheid, gemoedsrust én tijdwinst in huis. Maar er zijn nog heel wat andere voordelen te ontdekken. Denk je dat een shopmaster beantwoordt aan de noden van jouw cliënteel? En jij hierdoor je zaak kunt runnen zonder je zorgen te maken over de kassa? Dan is de aankoop van een shopmaster zeker de investering waard! Vraag er alles over aan je leverancier.