• Alles over selfservice en betaalautomaten.
Home / Blog /

Apple Pay kan ook in jouw winkel

 

Apple Pay kan ook in jouw winkel

Mobiel betalen (= betalen met je smartphone) is aan een flinke opmars  bezig. Recent kwam de mobiele betaaloplossing van Apple Pay naar België, wat mobiel betalen een extra duwtje in de rug zal geven. Heb jij al een moderne betaalterminal met NFC-technologie in je automaat? Dan hoef je als uitbater niets extra te doen om deze fantastische betaalmogelijkheid aan te bieden aan je klanten. 

 

Mobiel betalen met Apple Pay

Apple Pay is nog maar pas beschikbaar in België. Momenteel is het er voor klanten van BNP Paribas Fortis en de dochterbanken Hello bank! en Fintro. Wie met Apple Pay wil betalen, moet dit activeren in de app van zijn of haar bank. De klant betaalt dan door zijn smartphone in de buurt van de betaalterminal te houden en de betaling te bevestigen met de touch-ID of face-ID van Apple.

 

Mogelijk bij elke moderne betaalterminal

Weet je wat leuk is? Jij moet niets doen om Apple Pay mogelijk te maken. Tenminste, als je al een betaalterminal hebt voor contactloze betalingen (te herkennen aan het symbool met de boogjes). Dat is het geval voor bijna alle recente modellen van betaalterminals. Schrik trouwens niet als binnenkort een van je klanten zijn pols aanbiedt om de betaling af te ronden. Want dankzij Apple Pay kunnen je klanten ook via hun iWatch betalen.  

 

Hoe betalen met Apple Pay?

Zo werkt mobiel betalen met Apple Pay

Mobiel betalen met Apple Pay is handig, snel en veilig. Je kan met je iWatch en je iPhone grote en kleine aankopen doen. 

Google Pay: al langer beschikbaar

Ook die andere tech-reus, Google, is in ons land actief op de Belgische betaalmarkt. De mobiele betaaldienst is al beschikbaar sinds maart 2017, toen als Android Pay. Begin dit jaar onderging de applicatie een makeover en kreeg het ook een nieuwe naam: Google Pay. Onder andere klanten van BNP Paribas Fortis, KBC en Belfius kunnen hun debetkaarten koppelen aan de app. Ook hun kredietkaarten zoals Maestro, Mastercard of Visa kunnen aan de app gelinkt worden.

 

Terminal met NFC volstaat

Ook voor Google Pay hoef je als uitbater verder dus niets te installeren of te doen. Klanten kunnen mobiel betalen, als je terminal uitgerust is met NFC-technologie. Bij Google Pay betaalt de klant bedragen tot 25 euro door enkel het scherm van zijn telefoon te activeren. Voor bedragen hoger dan 25 euro, moet de klant ook de pincode van zijn smartphone ingeven.

Banner Valina

 

Ook voor onbemande betaalterminal

Betalen met Apple Pay en Google Pay is voor de klant makkelijk, veilig en snel. Het volstaat om het apparaat dichtbij de betaalterminal te houden. Ook onbemande betaalterminals die je bijvoorbeeld ziet in verkoopautomaten en betaalkiosks van carwashes, wasserettes en tankstations, zijn dus in het ideale geval uitgerust met NFC-technologie. Want met moderne terminals en automaten bied jij je klant vanzelf het betaalgemak van Apple Pay en Google Pay aan, zonder extra moeite of extra kosten.

Near field communication
  • Thema:
  • Elektronisch betalen
  • Categorieën:
  • Convenience
  • Future-proof
  • New shopper
  • Mobiel betalen
  • Contactloos betalen
  • Type:
  • Betaalterminal