5 tips om met je verkoopautomaat te laten herleven

Tip 1 locatie, locatie, locatie! Lees de 5 tips en pas ze meteen toe op jouw verkoopautomaat!

A woman taping on a vending machine

5 tips om van je verkoopautomaat een écht succes te maken

Je hebt een verkoopautomaat aangeschaft om zo je verkoop een boost te geven? Dan wil je natuurlijk dat je toestel meteen ook begint te renderen. Gelukkig kan je de verkoop ook zelf positief beïnvloeden.

Pas deze 5 eenvoudige tips toe om je omzet nieuw leven in te blazen.

1. Kies een strategische plek

Locatie: dat zijn de 3 magische woorden voor de plaatsing van je verkoopautomaat. Stel jezelf alvast deze vragen:

• Passeren er veel mensen langs je automaat? 
• Is er parkeergelegenheid binnen een straal van 25 meter?
• Vind je klant beschutting tegen de regen als hij jouw automaat gebruikt?

Geen 3 ✅? Dan is je automaat verplaatsen het overwegen waard. De verkoopautomaat moet namelijk niet altijd in de buurt van je winkel staan. 

2. Zorg dat je automaat eruit springt 

Een goede zichtbaarheid is essentieel. Afficheer in de buurt van je automaat dat jouw producten beschikbaar zijn in de machine. Zorg voor mooie, professionele affichage. Hoe beter je communicatie, hoe meer aandacht je zal trekken. Toon je merk of winkelnaam duidelijk op en rond de verkoopautomaat. 

3. Verras je klant met je aanbod

De consument is dol op ‘iets anders’. Heb je een broodautomaat? Stop er dan ook eens wafels, croissants, pannenkoeken of rijsttaartjes in. Of installeer een tweede automaat met bijvoorbeeld chocopasta, kaas of charcuterie. Werk samen met de lokale slager. Bied hoeveproducten aan. Of waarom niet eens verse soep?

4. Onderhoud je automaat net zo goed als je zaak

Let erop dat jouw automaat er niet vervallen of verloederd bijstaat. Zorg dat alles perfect gelabeld is, dat de producten altijd supervers zijn, dat alles netjes is schoongemaakt en onderhouden. Net zoals je dat in je fysieke winkel doet.

5. Vertel je klanten over je automaat 

Stel je trouwe klanten gerust en laat hen weten dat wat je in de verkoopautomaat aanbiedt van even goede kwaliteit is als in de winkel. Bonus: je automaat is altijd open, wat de omstandigheden ook zijn! Zie het als een introductie op jouw gamma. En vertel over je extra aanbod: gebruik je website, social media of je winkel om je automaat te promoten.

Uw klant heeft al gezoken? En u?

Breng me in contact met de geschikte leverancier